Haber Arşivi

Yeni Yılınız Kutlu Olsun

Saygı ve özlemle anıyoruz.

Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun

II. Ulusal Farmakovijilans Kongresi

5-6 Kasım tarihlerinde Ankara Wyndham Otel’de gerçekleştireceğimiz ‘’II. Ulusal Farmakovijilans Kongresi’’...

Guidance for Industry and FDA Staff

BURUN DAMLASI KÜÇÜK KIZI FELÇ ETTİ

USA’ da Washington Üniversitesi, burun damlası yüzünden kalbi duran ve kalıcı beyin hasarı gelişen 8 yaşındaki kızın ailesine 15.2 milyon $ ödemeye mahkûm edildi.

Bayram Tebriği

Değerli Farmakovijilans Derneği Üyemiz,

Kurban Bayramınızı içtenlikle kutlar, nice bayramlar diler, saygılarımı sunarım.

Dr. Seyfullah DAĞISTANLI
Farmakovijilans Derneği Başkanı

Farmakovijilans Derneği Olağan Genel Kurulu Toplantısı, 17.10.2011 de gerçekleştirilmiştir.

Yeni yönetim Kurulu aşağıdaki şekildedir:

Yönetim Kurulu (Asil)
Seyfullah DAĞISTANLI (Başkan)
Semra ŞARDAŞ (Eşbaşkan)
Hanefi ÖZBEK (Eşbaşkan)
...

İyi Bayramlar

Şeker Bayramınızı kutlar, esenlikler dileriz.

Farmakovijilans Derneği

ISOP Türkiye Toplantısı

Hepinizin bildiği gibi 2011 yılında Uluslararası Farmakovijilans Derneği (ISOP) , 11.Uluslararası kongresini Türkiye de Farmakovijilans Derneğimiz ile müşterek olarak gerçekleştirecek. Bu konuyla ilgili olarak ISOP gerek yayınladığı bültenlerde, gerekse web sayfasında 2011 yılı müşterek olarak planlanan kongremizi bütün dünyaya duyurmak istiyor. En son yayınladıkları ocak ayı bülteninde ‘2011 yılında Farmakovijilans Türkiye’de ‘şeklinde duyuru yapılmış.Ancak ISOP sekreteri konuyla ilgili olarak  bizden;

Ruhsat Öncesi ve Sonrası Dönemde Psikiyatri İlaçlarının Güvenliliği Sempozyumu

"Ruhsat Öncesi ve Sonrası Dönemde Psikiyatri İlaçlarının Güvenliliği” Sempozyumu, Farmakovijilans Derneği tarafından, Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü R Salonu’nda düzenlenecektir.

Farmakovijilansta Denetim Paneli

“Karınca” adlı Eğitim firmasınca düzenlendiği anlaşılan 28.11.2008 tarihli “Farmakovijilansta Denetim Paneli” adlı toplantının derneğimizce Bakanlık işbirlşiği ile gerçekleştirilen sertifikasyon toplantılarından biri olup olmadığı hususunda üyelerimizden sorular gelmektedir.
Söz konusu toplantının Derneğimizle ve Bakanlıkla işbirliği içinde düzenlenen sertifikasyon eğitimleriyle hiç bir ilişkisi bulunmamaktadır.

Levent Kamacık Aramızdan Ayrıldı...

"İlaç Dünyasının yeri doldurulamaz ismi Levent KAMACIK'ın vefatını acıyla öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Tanrıdan rahmet, ailesine ve tüm ilaç dünyasına metanet ve başsağlığı diliyoruz.
Farmakovijilans Derneği Yönetim Kurulu

Bayram Tebriği

Değerli Farmakovijilans Derneği Üyemiz,

Ramazan Bayramınızı içtenlikle kutlar, nice bayramlar diler saygılarımı sunarım.

Dr. Seyfullah DAĞISTANLI
Farmakovijilans Derneği Başkanı

Farmakovijilans Derneği II. Olağan Genel Kurulu Toplantı Duyurusu

Farmakovijilans Derneğinin Merkez II. Olağan Genel Kurul Toplantısı 07.10.2008 tarihinde saat 12:00 da Barış Manço cad. No: 19/6 Balgat ANKARA adresinde, Şayet toplantı yeter sayısına ulaşılamadığı takdirde 14.10.2008 tarihinde saat 14:00 da Ankara Etap Altınel Hotel GMK Bulvarı No: 151, Tandoğan ANKARA adresinde yapılacaktır.
Derneğimizin Merkez (ANKARA) Üyelerine saygılarımızla ilan olunur.

Farmakovijilans Eğitim ve Sertifikasyon Toplantısı

22.03.2005 tarih ve 25763 sayılı "Beşeri Tıbbi Ürünlerin Güvenliğinin Değerlendirilmesi ve İzlenmesi Hakkında Yönetmelik" II. Bölüm Madde 6 uyarınca "Farmakovijilans Eğitim ve Sertifikasyon Toplantısı" 13-14 Ekim 2008 tarihlerinde Sağlık Bakanlığı ve Farmakovijilans Derneği'nin işbirliğinde gerçekleştirilecektir.

Toplantı, Hotel Etap Altınel-Ankara'da düzenlenecek olup; toplantıya kayıt yaptırmak isteyen katılımcıların, katılım formunu en geç 8 Ekim 2008 tarihine kadar doldurup bade.arikan@serenas.com.tr adresine göndermeleri rica olunur.

Toplantı programı için lütfen tıklayınız.

FARMAKOVİJİLANS DERNEĞİ İZMİR ŞUBESİ GENEL KURUL DUYURUSU

Farmakovijilans Derneği İzmir Şubemizin II. Olağan Genel Kurul Toplantısı, 26 Ağustos 2008, Salı günü saat 12:30’ da, Ege Üniversitesi ARGEFAR Akademi Salonu’nda, çoğunluk sağlanamadığı takdirde, 02 Eylül 2008, Salı günü saat 12:30’da Ege Üniversitesi ARGEFAR Akademi Salonu’nda yapılacaktır.

FARMAKOVİJİLANS DERNEĞİ İSTANBUL ŞUBESİ GENEL KURUL DUYURUSU

Farmakovijilans Derneği İstanbul Şubemizin II. Olağan Genel Kurul Toplantısı, 22 Ağustos 2008, Cuma günü yeterli çoğunluk sağlanamadığı için 29 Ağustos 2008, Cuma günü saat 12:30’da Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Amfi-I Salonu- Haydarpaşa Kampüsü’nde yapılacaktır.

İlaçlarla Yapılan Gözlemsel Çalısmalar Kılavuzu

1. Amaç:
Bu kılavuz, ilaçlarla yapılan gözlemsel çalısmaların planlanması, yürütülmesi ve değerlendirilmesi için asgari sartları düzenlemek amacıyla hazırlanmıştır.

Devamı için tıklayınız.